<strong>Ingredientele Noastre</strong>

Lumea cosmeticelor poate fi un loc confuz, cu cuvinte chimice, nume, numere și clasificări care pot părea foarte complicate. Așa că am scos câteva ingrediente, tipuri de ingrediente și termeni și le-am pus în „engleză simplă”.

Pentru a vă ajuta să identificați orice ingrediente la care ați putea avea intoleranță a pielii, pe lângă listarea tuturor ingredientelor cu fiecare produs din magazinul nostru, directorul nostru de ingrediente vă oferă mai multe detalii pentru a ajuta la înțelegerea rolului fiecărui ingredient pe care îl folosim, de unde vine acesta, din și dacă este naturală sau sintetică.

Ce înseamnă originea naturală % ?

Ne măsurăm în raport cu ISO 16128, care este un standard recunoscut internațional pentru a determina indicele de origine naturală și naturală al formulărilor noastre. Aceasta implică analizarea originii fiecărei materii prime și a oricărei prelucrări prin care a trecut pentru a-i oferi un indice de origine naturală. Acest lucru ne permite să stabilim ce ingrediente sunt derivate în mod natural. Folosim aceste valori ale indicelui de origine naturală pentru a calcula ce % din formulare poate fi considerat de origine naturală.

Ce ingrediente sunt naturale și derivate în mod natural?

Conform ISO 16128, ingredientele naturale sunt cele care sunt obținute numai din plante, microorganisme sau minerale și pot fi obținute numai prin anumite procese, cum ar fi fermentația, uscare, măcinare etc., care nu modifică chimic ingredientul. Un ingredient de origine naturală este unul care are mai mult de 50% origine naturală și poate fi obținut printr-o listă de procese chimice sau biologice care modifică ingredientul, de exemplu hidroliza sau oxidarea.

                                                               Glicerină

Folosim o sursă naturală de glicerină. Glicerina este un umectant, ceea ce înseamnă că atrage și menține umiditatea, ceea ce lasă pielea să se simtă hidratată. Acest ingredient se găsește în crema noastră de mâini, creme hidratante și creme de corp.

Conservanți

Acestea sunt utilizate în produse pentru a le menține în stare bună și pentru a preveni contaminarea lor în timpul utilizării și, la rândul lor, pentru a preveni expunerea consumatorilor noștri la microorganisme dăunătoare. Ne selectăm conservanții cu atenție, alegând conservanți blândi, cu spectru larg, la o concentrație relativ scăzută, pentru a ne asigura că produsele noastre sunt protejate eficient.

Surfactant

Cuvântul surfactant este prescurtare pentru termenul „ingredient activ de suprafață”. Ele joacă mai multe roluri importante în produsele cosmetice, inclusiv curățarea prin dizolvarea murdăriei, emulsionarea care permite uleiului și apă să se amestece și acționând ca un agent de suspendare care împiedică separarea particulelor solide. Un alt rol important este acela de a sustine spuma. Spuma este în esență aer prins în lichid. Agenții tensioactivi stabilizează această spumă.

Ajustatoare de pH

Acestea sunt utilizate în timpul fabricării produselor cosmetice pentru a vă asigura că produsul finit este la specificațiile de pH adecvate. Cele mai utilizate sunt hidroxidul de sodiu și acidul citric. Odată adăugate pentru a ajusta pH-ul, acestea reacționează pentru a forma o sare și, prin urmare, nu sunt prezente direct în formula finală.

                                                                           Alergeni

UE a identificat 26 de ingrediente care sunt alergeni cunoscuți pentru unele persoane. Pentru a ajuta aceste persoane să aleagă produse care sunt potrivite pentru pielea lor, aceste ingrediente trebuie să fie enumerate pe ambalaj. Mulți dintre acești alergeni recunoscuți se găsesc în natură – de exemplu, limonenul poate fi găsit în coaja citricelor și conferă fructelor, precum și parfumului, un miros distinctiv.

Gama noastră fără parfum nu conține parfum sau ulei esențial, așa că este perfectă pentru cei care preferă să evite această listă de 26 de ingrediente.

Doar pentru că un produs conține oricare dintre aceste 26 de ingrediente nu îl face automat o problemă pentru cei cu pielea sensibilă și, în egală măsură, dacă aveți o alergie la unul dintre aceste ingrediente, nu înseamnă că veți avea pielea sensibilă și predispusă la eczeme. Toată gama noastră trece prin teste stricte pentru a arăta că este potrivită pentru cei cu piele sensibilă și, de asemenea, sigură pentru cei care pot fi predispuși la eczeme.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *